Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Üzletünk az alábbiak szerint tart nyitva az ünnepek alatt:

2022.12.23. 08:00 – 17:00

2022.12.24.-25.-26. ZÁRVA

2022.12.27.-.28.-29.-30. 08:00 – 17:00

2022.12.31.-2023.01.01. ZÁRVA

2023.01.02-től a megszokott nyitvatartási rend szerint várjuk Önöket továbbra is!

Köszönjük, hogy 2022-ben is minket választottak!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

adblue_slider

AdBlue helyzet

Az a helyzet az AdBlue-val, hogy helyzet van. Súlyos. Egész Európában akadozik az ellátás, a három legnagyobb gyártóból egy leállt, kettő pedig csökkentette a termelést. Ez sajnos a készletek jelentős csökkenését, és az árak erőteljes emelkedését hozza magával. Igyekszünk mi is kielégíteni a növekvő keresletet, de mivel az árak folyamatosan változnak, így mi is csak telefonon keresztüli egyeztetés alapján tudunk AdBlue rendelést teljesíteni.

Megértéseteket köszönjük!

Motorosok figyelmébe ajánljuk!

Megérkezett a jó idő, és ezzel elérkezett a motoros szezon indulási ideje is. Már mindenki nagyon várta, hogy a csodásabbnál csodásabb gépeket végre ki lehessen vinni és élvezni a szabadságot.

Ellenben nem szabad elfelejteni, hogy a motorokat is illik átnézni indulás előtt a saját-, és mások épsége miatt is. Senkinek sem hiányzik egy lerobbant motor, vagy ne adj isten egy műszaki okból kialakuló baleset.

Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget, elmondjuk, hogy mit érdemes ellenőrizni, hogy nyugodtan indulhassunk útnak.

Az első dolgunk az legyen, hogy lemossuk a motort. Egy alapos tisztítás során már feltűnhetnek olyan árulkodó jelek, mint apróbb rozsdafoltok, kiszivárgott olaj vagy hűtőfolyadék.

Aztán jöhetnek a gumik. Mindig nézzük át a teljes felületét, a felnit sem kihagyva a vizsgálatból. Amennyiben nem találunk hibát, úgy jöhet a guminyomás ellenőrzése.

Vessünk egy pillantást az akkumulátorra is. Tisztítsuk meg, töltsük fel, majd próbáljuk is ki! Ellenőrizzük le a kapcsolókat, féklámpát, helyzet- és irányjelzőket, tompítottat, fényszórót és a kürtöt. Húzzunk szét minden elektromos csatlakozót és keressünk korróziós nyomokat.

A lánc ellenőrzése is rendkívül fontos, ne legyen se túl laza, se túl feszes. Amennyiben a nyúlás már nem korrigálható, ne legyünk restek újat venni! Tisztítsuk meg, majd zsírozzuk vissza. Ehhez ajánlott lánctisztító, és jó minőségű zsírzószer használata.

A kormánycsapágy megfelelő állapota életmentő lehet. Soha ne hagyjuk ki ezt a lépést!

Fékek. Nagyon fontosak a fékek! De nem csak magát a fékkart kell megnéznünk, hanem a futóművet, kerékcsapágyat, porvédő gumit, szimmeringeket, központi rugóstagot és a teleszkóp olajat is, ezek mind hozzájárulnak a megfelelő fékhatás eléréséhez.

Ha ezekkel végeztünk, jöhet az új olajszűrő és olaj.

Ezeket a lépéseket betartva egy jól felkészített motorral vághatunk neki az útnak! Mindig viseljünk protektoros ruhát, megfelelő lábbelit és sisakot. A jó felszerelés életet menthet!

Kellemes motorozást és balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!

Bemutatkozik a SPRINT adalékcsalád

A Sprint adalékok olyan multifunkciós organikus vegyületek, melyek többféle hatásmechanizmussal rendelkeznek, a velük kezelt üzemanyagok tulajdonságait átfogóan módosítják. Alkalmazásuk nemcsak javítja az üzemanyag meglévő tulajdonságait, hanem új tulajdonságokkal is felruházza azokat, jelentősen lelassítva öregedési folyamatokat.
A Sprint Diesel Power és Benzin Power üzemanyag kondicionálók összehangolt, rendszer szemléletű alkalmazásának szinergikus hatása van. A szinergia révén egyedülállóan kedvező komplex hatásmechanizmusok alakulnak ki, amelyek kedvezően befolyásolják a motor élettartamát, üzembiztosságát, gazdaságos és környezetbarát üzemét.

A SPRINT GÁZOLAJ adalék bevizsgálási eredményei:
A gödöllői Szent István Egyetem Járműtechnika Tanszéke által elvégzett vizsgálat célja motorfékpadi mérések alapján annak meghatározása, hogy a
Sprint Diesel Power gázolaj kondicionáló, gyári előírás szerinti alkalmazás mellett, milyen hatással van a Perkins 1004-4T típusú dízelmotor üzemi jellemzőire, nevezetesen a hajtóanyagfogyasztásra, a teljesítményre, az NOx emisszióra és a füstölésre.
A gyári előírások szerint beállított mintegy 5000 üzemórát teljesített, kifogástalan műszaki állapotú motoron, a vizsgálat előtt olajcserét és szűrőcserét végeztek.
A motort azonos beállítások mellett lefékezték a megbízó által szállított kereskedelmi forgalomban kapható adalékolatlan gázolajjal, és ugyanezen gázolaj előírás szerint adalékolt változatával.
Az adalékolatlan gázolajjal üzemelő motoron különböző fordulatszámokon különböző terhelések mellett meghatároztuk a motorjellemzőket. Ezt követően 40 liter adalékolt gázolaj felhasználásával, a terhelés 15 percenként változtatásával működtették a motort.
A csupán 40 liter gázolaj elfogyasztását követően az adalékolatlan gázolaj vizsgálatakor alkalmazott beállítások mellett megismételték a méréseket.

A vizsgálatok során nyert tapasztalatok alapján megjegyzendő, hogy a 40 dm3 adalékolt gázolaj elfogyasztásához tartozó motor működés
időtartama kevés a kedvező hatások teljes mértékű kimutatásához. A SPRINT GÁZOLAJ adalék által produkált eredmények egyértelműek, de a motorban és a hajtóanyagellátó rendszerben képződött lerakódások kitisztulása, kiégése ennyi idő alatt nem következik be. Az adalékanyag hatására bekövetkező
tökéletesebb égés miatt azonban az égésteret övező felületek kevésbé kokszosodnak, a porlasztócsúcsok tiszták maradnak, a befecskendezés, a porlasztás tökéletesebben zajlik le, a szelepek kevésbé kokszosodnak, tökéletesebben zárnak, a kompressziótér nagysága és a
kompresszióviszony tartósan állandó marad, nem romlanak a hőátadási viszonyok
. Az adalékolás megakadályozza a lerakódások okozta teljesítmény- és élettartam csökkenést. A
kevesebb NOx csökkenti az AdBlue fogyasztást.

A SPRINT BENZIN adalék tulajdonságai:

E10 Kompatibilitás:
A kompatibilitás az etilalkohol fizikai tulajdonságaira és az okozott hatásaira vezethető vissza. Mivel alkoholról van szó, ezért az üzemanyagellátó rendszer elemeire nézve fokozott elektrokorróziós, kenéscsökkentő és maró hatású lehet.
Azokban az autókban, amelyek fejlesztésénél nem számoltak alkohol jelenlétére a rendszerben, a fent felsorolt hatásokból keletkező problémák jelentkeznek.
Másrészt az E10-es üzemanyag égési tulajdonságai is másak, ezért a motorvezérlő rendszernek is követnie kellene a változásokat, hogy fennmaradjon az optimális teljesítmény és fogyasztás egyensúly. A SPRINT BENZIN adalék alapanyag összetételből kiemelhető a
felületaktív anyagok jelenléte. Ez azt jelenti, hogy ezek az összetevők a felületre tapadva fejtik ki hatásukat. Az összetevők a felületre tapadva leválasztják a szennyeződéseket, illetve jobb súrlódási
tulajdonságokat biztosítanak. A felületen megmaradó anyagok pedig megakadályozzák, vagy jelentősen
lelassítják a korróziós hatásokat, mivel nem engedik a korróziót okozó
anyagokat, oxigént a felülettel kapcsolatban kerülni.
Természetesen mindezek mellett az adalék égésjavító, teljesítménynövelő,
fogyasztáscsökkentő, illetve károsanyagkibocsátás csökkentő hatása is jelentős!

Ünnepi nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink!

Üzletünk az alábbi nyitvatartási rend szerint várja Önöket:

2020.12.24: ZÁRVA
2020.12.25: ZÁRVA
2020.12.26: ZÁRVA

2020.12.28-30: 08:00-16:00 NYITVA

2020.12.31: ZÁRVA
2021.01.01: ZÁRVA
2021.01.02: ZÁRVA

2021.01.04-től a megszokott rend szerint várjuk továbbra is Önöket!

Ezúton kívánunk minden kedves Vásárlónknak békés, nyugodt, meghitt pillanatokkal teli Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldogsággal teli Új Évet!

Vigyázzunk egymásra!

Nyereményjáték – Eredményhirdetés

Kedves Játékosaink!

Megtörtént a sorsolás, megvan a 3 nyertesünk, akik egy-egy, egyszer felhasználható, 5000 Ft (ötezer forint) értékű vásárlási utalványt nyertek Facebookos játékunkban.

Nyereményüket a webshopban tudják beváltani (kizárólag termék vételárának fedezésére szolgál, szállítási költség kiegyenlítésére nem használható) 2021. 01. 31-ig.

A nyertesek kiválasztásához a miniwebtool.com honlapon található Random Name Picker volt a segítségünkre!

Minden játékosnak köszönjük a részvételt, nyerteseinknek pedig gratulálunk!

És akkor a nyertesek:

Még egyszer gratulálunk!

Elindult a honlapunk!

Kedves Meglévő és Leendő Vásárlóink!

Fantasztikus hírrel szolgálunk Nektek!

Rengeteg háttérmunkát követően elkészült a várva-várt honlapunk, mely egyben webshopként is üzemel!

A mai naptól elérhettek minket itt: www.verdaszerviz.hu

Ezzel egyidőben egy játékra is szeretnénk Titeket invitálni!

3 db, egyszer felhasználható, 5000 (ötezer) forint értékű kupont sorsolunk ki a játékosok között, melyet a webshopban válthatnak be bármilyen termék megvásárlására (a szállítási kötség fedezésére nem használható!).

Játék ideje: 2020.12.07. – 2020.12.21.
Sorsolás: 2020.12.22.

Kupon érvényességi ideje: 2021.01.31.

Hogyan vehetsz részt a játékban?
1: Lájkold a Verda Autósbolt oldalát Facebookon https://www.facebook.com/verdaautosbolt
2: Lájkold és oszd meg a Facebook bejegyzést
3: Dőlj hátra, és kérd Fortuna segítségét

Sok sikert minden részvevőnek!
A nyerteseket Facebookon keresztül értesítjük!

kvb_xado_smle10_slide

E10 prémium üzemanyagvédő

Az E10 és E5 jelzésű azaz, etanol tartalmú üzemanyagok kevésbé hatékony kenést biztosítanak, és minőségük gyorsabban romlik az esetleges használaton kívüli időszak alatt. A kicsapódó víz-etanol keverék miatt csökken a szelepek kenése és az üzemanyag oktánszáma. Ez a szelepek eróziójához, motorkopogáshoz és az üzemanyagrendszer elszennyeződéséhez vezet.

A etanol tartalmú üzemanyagok megkötik a levegő nedvességtartamát, ezáltal a fémalkatrészek korróziója fokozódhat, a gumi és műanyag alkatrészek elöregedése is felgyorsulhat.

Az E10 prémium üzemanyagvédő komplett védelmet nyújt az autójának a etanol tartalmú üzemanyag káros hatásaival szemben.

Előnyei:
Semlegesíti az E5 és E10 üzemanyag kedvezőtlen hatásait- Megakadályozza az üzemanyagrendszer korrózióját és védi annak alkatrészeit.
Stabilizálja az etanol tartalmú üzemanyagot, meggátolja az összetevők szétválását, ezáltal hosszabb ideig megőrzi minőségét a tárolás során.
Védi és keni a szelepeket
Növeli az oktánszámot , ezáltal növeli a motor teljesítményét.
Egyenletessé teszi az alapjáratot és a motor működését.
Megakadályozza a gyertyák elszennyeződését.

Alkalmazás és adagolás:
Öntse a flakon tartalmát az üzemanyagtankba, majd tankolja tele a gépjárművet.
Egy flakon 40-60 liter üzemanyaghoz elegendő.
Használata minden tankolás előtt javasolt!

A revitalizálás folyamata

A revitalizáció folyamata

1A felület elhasználódása, kopása
A súrlódó felületekről, működés közben, a terhelések illetve a külső szennyeződések hatására, fématomok, atomcsoportok szakadnak ki, melyek a kenőolajba kerülve további felületi sérüléseket okoznak.
2A revitalizáció kezdete
A revitalizáló anyagot a kenőanyag juttatja el a súrlódó felületek közé, ahol az katalizátorként feldúsítja a felület széntartalmát és elindítja a fémkarbid – fémkerámia réteg kialakulását. A revitalizáció a legkopottabb felületeken indul meg először, mert itt a legnagyobbak a kristályszerkezetek sérülései, melyek mágnesként vonzzák magukhoz a revitalizáló anyagot.
3Az új felület képződése
Percekkel a revitalizálás megkezdődése után, a felületről a korábban levált fémkopadékok részvételével, új fémkerámia védőréteg alakul ki. A felületi sérülések eltűnnek, a folyamat lelassul, majd leáll.
4A felületképződés befejeződése
Az új felület üvegszerű, átlátszó és sima. Fizikai szerkezete valójában karbidokkal és karbonnal erősített fém. A karbontartalom a felszínen a legmagasabb, ahol gyémántkeménységű rétegek alkot. A revitalizálás végeredménye egy viszonylag flexibilis alapokra épült extra kemény kopásálló felület.