Bemutatkozik a SPRINT adalékcsalád

A Sprint adalékok olyan multifunkciós organikus vegyületek, melyek többféle hatásmechanizmussal rendelkeznek, a velük kezelt üzemanyagok tulajdonságait átfogóan módosítják. Alkalmazásuk nemcsak javítja az üzemanyag meglévő tulajdonságait, hanem új tulajdonságokkal is felruházza azokat, jelentősen lelassítva öregedési folyamatokat.
A Sprint Diesel Power és Benzin Power üzemanyag kondicionálók összehangolt, rendszer szemléletű alkalmazásának szinergikus hatása van. A szinergia révén egyedülállóan kedvező komplex hatásmechanizmusok alakulnak ki, amelyek kedvezően befolyásolják a motor élettartamát, üzembiztosságát, gazdaságos és környezetbarát üzemét.

A SPRINT GÁZOLAJ adalék bevizsgálási eredményei:
A gödöllői Szent István Egyetem Járműtechnika Tanszéke által elvégzett vizsgálat célja motorfékpadi mérések alapján annak meghatározása, hogy a
Sprint Diesel Power gázolaj kondicionáló, gyári előírás szerinti alkalmazás mellett, milyen hatással van a Perkins 1004-4T típusú dízelmotor üzemi jellemzőire, nevezetesen a hajtóanyagfogyasztásra, a teljesítményre, az NOx emisszióra és a füstölésre.
A gyári előírások szerint beállított mintegy 5000 üzemórát teljesített, kifogástalan műszaki állapotú motoron, a vizsgálat előtt olajcserét és szűrőcserét végeztek.
A motort azonos beállítások mellett lefékezték a megbízó által szállított kereskedelmi forgalomban kapható adalékolatlan gázolajjal, és ugyanezen gázolaj előírás szerint adalékolt változatával.
Az adalékolatlan gázolajjal üzemelő motoron különböző fordulatszámokon különböző terhelések mellett meghatároztuk a motorjellemzőket. Ezt követően 40 liter adalékolt gázolaj felhasználásával, a terhelés 15 percenként változtatásával működtették a motort.
A csupán 40 liter gázolaj elfogyasztását követően az adalékolatlan gázolaj vizsgálatakor alkalmazott beállítások mellett megismételték a méréseket.

A vizsgálatok során nyert tapasztalatok alapján megjegyzendő, hogy a 40 dm3 adalékolt gázolaj elfogyasztásához tartozó motor működés
időtartama kevés a kedvező hatások teljes mértékű kimutatásához. A SPRINT GÁZOLAJ adalék által produkált eredmények egyértelműek, de a motorban és a hajtóanyagellátó rendszerben képződött lerakódások kitisztulása, kiégése ennyi idő alatt nem következik be. Az adalékanyag hatására bekövetkező
tökéletesebb égés miatt azonban az égésteret övező felületek kevésbé kokszosodnak, a porlasztócsúcsok tiszták maradnak, a befecskendezés, a porlasztás tökéletesebben zajlik le, a szelepek kevésbé kokszosodnak, tökéletesebben zárnak, a kompressziótér nagysága és a
kompresszióviszony tartósan állandó marad, nem romlanak a hőátadási viszonyok
. Az adalékolás megakadályozza a lerakódások okozta teljesítmény- és élettartam csökkenést. A
kevesebb NOx csökkenti az AdBlue fogyasztást.

A SPRINT BENZIN adalék tulajdonságai:

E10 Kompatibilitás:
A kompatibilitás az etilalkohol fizikai tulajdonságaira és az okozott hatásaira vezethető vissza. Mivel alkoholról van szó, ezért az üzemanyagellátó rendszer elemeire nézve fokozott elektrokorróziós, kenéscsökkentő és maró hatású lehet.
Azokban az autókban, amelyek fejlesztésénél nem számoltak alkohol jelenlétére a rendszerben, a fent felsorolt hatásokból keletkező problémák jelentkeznek.
Másrészt az E10-es üzemanyag égési tulajdonságai is másak, ezért a motorvezérlő rendszernek is követnie kellene a változásokat, hogy fennmaradjon az optimális teljesítmény és fogyasztás egyensúly. A SPRINT BENZIN adalék alapanyag összetételből kiemelhető a
felületaktív anyagok jelenléte. Ez azt jelenti, hogy ezek az összetevők a felületre tapadva fejtik ki hatásukat. Az összetevők a felületre tapadva leválasztják a szennyeződéseket, illetve jobb súrlódási
tulajdonságokat biztosítanak. A felületen megmaradó anyagok pedig megakadályozzák, vagy jelentősen
lelassítják a korróziós hatásokat, mivel nem engedik a korróziót okozó
anyagokat, oxigént a felülettel kapcsolatban kerülni.
Természetesen mindezek mellett az adalék égésjavító, teljesítménynövelő,
fogyasztáscsökkentő, illetve károsanyagkibocsátás csökkentő hatása is jelentős!